Квалитет

Наш главен приоритет е обезбедување на квалитетно еко домување, притоа ставајќи главен акцент на сигурноста, енергетската ефикасност, намалување на негативните влијанија врз животната средина

Користиме најквалитетни градежни материјали и опрема исклучиво од брендирани европски и светски производители со загарантиран квалитет и современ дизајн.

 

Градежни материјали и опрема

Конструкција

Асеизмички безбедна, армирано бетонска скелетна конструкција на темелна плоча 120cm, и армирано бетонски подрумски ѕидови изработени со водонепропустив бетон.

Фасада

Демит фасада со висококвалитетна топлотна изолација, висок степен на енергетска ефикасност и огноотпорна. Овозможува излегување на влага од просториите, но спречува навлегување на атмосферската влага. 13cm фасаден стиропор и фасаден материјал(кулир+абриб).
 • кулир Минерално структурна покривна фасада за надвор и внатре. Составот е хидратизирана вар, бел цемент и мермерен бел песок.
 • Абриб Паста за акрилна структура и декоративна заштита на фасадните површини, и како завршен слој на изолационите системи. Постојан на временските услови и штити од вода (дожд). Го спречува формирањето на мувла и алги.

Абриб Паста за акрилна структура и декоративна заштита на фасадните површини, и како завршен слој на изолационите системи. Постојан на временските услови и штити од вода (дожд). Го спречува формирањето на мувла и алги.

Фасадни ѕидови

од керамички термо блок d=16 + 10cm графитен стиропор

Фасадни ѕидови

d=16 + 10cm графитен стиропор

Ѕидови меѓу станови

од керамички блок d=20cm, со изолација од тервол 5cm, и облога од гипс картон, со одлична акустична и термичка изолација.

Ѕидови меѓу станови

од керамички блок d=20cm, со изолација од тервол 5cm, и облога од гипс картон, со одлична акустична и термичка изолација.

Преградни ѕидови

систем кануф d=10cm, со дупли гипскартонски табли од двете страни + 5сm тервол со одлична акустична и термичка изолација.

Преградни ѕидови

систем кануф d=10cm, со дупли гипскартонски табли од двете страни + 5сm тервол со одлична акустична и термичка изолација.

Надворешна PVC столарија

Реномиран германски производител “Veka” со ситем за прозорци и врати „Soflinne 82“ кои нуди оптимална звучна и термо изолација,сигурносна заштита, оптимална сончева светлина, долгорочност и одржување.

Високоотпорен тврд пвц профил со седумкоморен термоизолационен систем “Veka Soflinne 82“, дихтуваат, со трајно еластична ЕПДМ гума, вулканизирана на аглите. Крила на прозори и врати со термопан стакло d=4+16+4mm FLOT. Боја: бела(внатре) , антрацит 7016(надвор). Оков:sigenija(agb).

Veka Soflinne 82

Крила на прозори и врати со термопан стакло d=4+16+4mm FLOT.

Влезни, собни врати и паркет

по најсовремена италијанска технологија по највисоки стандарди од реномираниот производител Спачва

Влезна врата- СИГУРНОСНА Metal sistem ECO MC12: Блиндор врата со најквалитетена италијанска сеф брава, со кодирани клучеви и можност на лесна измена на кодови, со 4 фиксни и 6 подвижни точки за затварање. Челична конструкција со неограничен рок на траење, каса: anti scratch, крило заштитено од корозија, вградена термо и звучна изолација. Внатрешни врати: изработени од ламиниран MDF обложени со CPL ламинат исполнето со хартиено саќе. Трослоен таркет: добиен од најквалитетниот славонски даб кој се препознава по своевидната текстура и извонредна цврстина на дрвото,кој дава чувство на топлина, удобност и естетика. Таркетот е со завршен слој од тврдо природно дабово дрво, лакиран со лак нанесен во 5 слоја, лепен со влаго-отпорен лепак. Таркетот е лесен за одржување и со зголемена заштита од гребнатинки.

Metal sistem ECO MC12

Блиндор врата со најквалитетена италијанска сеф брава, со кодирани клучеви и можност на лесна измена на кодови, со 4 фиксни и 6 подвижни точки за затварање

Плочки

“PORCELANOSA GRUPO”– Шпанија

Kорпорација која е број еден во светот на плочки. Квалитетот е врвен, дизајнот е беспрекорен, а изгледот на една наместена бања, кујна, ентериери и екстериери ви нуди задоволство. -Првокласни шпански керамички ѕидни и подни плочки со врвен квалитет и можност за избор во текот на градбата на објектот. -Коридори,скали и тераси: Гранитни плочки и мермер.

PORCELANOSA GRUPO

Првокласни шпански керамички ѕидни и подни плочки со врвен квалитет и можност за избор во текот на градбата на објектот

Санитарија

Санитарии од американскиот-светски реномиран производител „Ideal Standard“

Вградливо тоалетно казанче 3/6 L, со двоен контролен тастер за испирање; -Connect WC шоља: со скриена монтажа и систем AquaBlade. Aqua Blade® e ексклузивна и патентирана технологија која нуди најдобро супериорно испирање, со мала потрошувачка на вода и 25% потивки од останатите тоалети. AquaBlade® технологијата ги надминува сите постоечки тоалети во поглед на хигиената така што AquaBlade® каналот е поставен кружно и близу до врвот на садот, така што 95% од површината се чистат;
Даска со механизам со безвучно и споро затворање, материјал:дуропласт,инокс шарки.

Connect Мијалник CUBE: (55cm) и получизма(голема) димензии:195 x 280 x 340 mm, 7,00 kg
Батерија за мијалник GRANDE: за мијалник со метален систем за празнење,51/мл,Еден отвор за батерија,димензии:550 x 460 x 175 mm, 17,00 kg
 • Нова мешачка глава 40 mm со контрола на топла вода без "click"
 • Лимитер на температура –интегриран во мешачка глава
 • Месингено тело
 • Метална рачка со индикација топла и ладна вода
 • Aerator Slim Perlator 5l/min
 • Метален механизам за празнење
 • Флексибилно црево G3/8” за довод на вода
 • EASY-FIX фиксирање
 • EN817

Туш гарнитура Idealrain Cube М3 лизгач со црево и туш рачка 100 mm, 3–функционална (ефект на дожд,ефект на ситен дожд и масажа) шипка и носач
 • IdealFlex флексибилно црево 1750 mm
 • Транспарентен пластичен држач за сапун
 • Ideal Standard лого на држачите на туш батеријата
 • Лизгачка шипка 600 mm, пречник 21 mm

Туш параван стакло: калено стакло со максимална цврстина и безбедност.

Ideal Standard

AquaBlade® технологијата ги надминува сите постоечки тоалети во поглед на хигиената